Властите в Китай крият информация за пандемията от коронавируса и

...
 Властите в Китай крият информация за пандемията от коронавируса и
Коментари Харесай

САЩ: Китай прави пари от маските

 

Властите в Китай крият информация за пандемията от ковид и вършат пари от продажбата на здравно съоръжение за другите страни. Това съобщи икономическият консултант на президента Доналд Тръмп Питър Наваро по FOX News, представен от New York Post.

Първо, коронавирусът потегли от Китай. Второ, те скриха вируса, като се прикриваха зад СЗО като зад щит. Трето, те създадоха средства за лична отбрана и в този момент вършат пари от продажбата им, сподели той.

По думите на Наваро, маските, които костват по-малко от 50 цента, Китай в този момент ги продава по 8 $.

Съветникът разяснява и по-рано изказаните догатки, че вирусът може да е обвързван с уханския Институт по вирусолагия.

Ние знаем, че огнището на вируса е единствено на няколко благи от тяхната лаборатория, акцентира Наваро.

В началото на април американски разузнавачи показаха на Белия дом конфиденциален отчет с обстоятелства, че Китай е скрил същинските мащаби на епидемията в страната, а Пекин е занижил общото число на инфектираните, както и на умрелите от инфекцията. Държавният секретар Майк Помпео обществено прикани Китай и останалите страни да дават оптимално справедлива статистика за ковид.

Външно министерство на Китай отговори, че Пекин постоянно е имал открита позиция за издание на данните за ковид. Преди седмици обаче се оказа, че жертвите в Ухан са доста по-големи от оповестените до момента.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР